• Schaduwofferte nodig voor calculaties? Bekijk onze werkwijze ►
 • Bouwtekening laten maken? We doen het graag voor u ►
 • Op zoek naar een deskundig voor kopersbegeleiding bij uw huis?
 • Tijdwinst in hoeveelheden bepaling? GEOiD ►

  GEOiD   GEOiDlogo

  Sinds 2013 is Spotts! Bouwkundig Adviesbureau B.V. geaccrediteerd dealer van GEO software in de BeNeLux.

  GEO Software gemaakt door professionals voor professionals in: utiliteitsbouw, woningbouw, GWW, projectontwikkeling, bouwadviesbureau, vastgoedbeheer, ingenieursbureau, gemeentelijke- en rijksinstelling, afbouw, installatiebedrijven, stofferingsbedijven, dakdekkers ,facilitaire organisaties en dienstverlening.

  Meten, berekenen, visualiseren en beheren

  Met de GEOiD software bepaalt u eenvoudig en snel hoeveelheden en visualiseert deze. De tijdbesparing ten opzichte van de traditionele methode is gemiddeld 80%. U bepaalt hoeveelheden vanuit digitale tekeningen (bmp, jpeg, plt, pdf, 2- en 3D dxf, dwf of dwg formaat) of traditioneel vanaf papieren tekening met behulp van de bekende GEO:LAT-meetpen.

  METEN IS WETEN

  Daarom levert GEOiD u een pakket aan functionele extra’s waarmee informatie eenvoudig en transparant beheerd kan worden.

  GEOiDplaatje

  Wat u kunt met 80% tijdsbesparing

  Om te beginnen heeft u meer tijd voor scherpere offertes, houdt u de calculatiekosten binnen de perken en hebt u meer tijd om de risico’s in kaart te brengen.

  Met GEOiD bespaart u niet alleen tijd tijdens het bepalen van hoeveelheden, u wint er ook tijd mee in andere deelgebieden. Wat te denken van het hoeveelhedenoverleg waarbij u à la minuut de hoeveelheden en herkomst ervan kunt reproduceren. Of de projectleider die met de grafische weergave zijn verhaal kracht kan bijzetten. Op naar het volgende agendapunt dan maar?

  Praktisch doordachte software

  Want u heeft niets aan ballast. De GEOiD functionaliteiten zijn optimaal afgestemd op uw dagelijkse praktijk. De meet- en bewerkingsfuncties spreken voor zich en dragen bij aan het intuïtieve karakter van de software. Met het resultaat kunt u vele kanten op. Zo kunt u het resultaat kopiëren of exporteren naar uw spreadsheet of begrotingsprogrammatuur, filteren totaliseren, afdrukken of opslaan als DXF, DWG of MS Excel werkmap.

  Samenwerken in GEOiD stijl

  Want de informatie wordt getoond zoals de auteur het bedoeld heeft, waardoor een heldere communicatie mogelijk wordt en beslissingen gedragen worden door feiten. Met de zeer toegankelijke GEOiD-Viewer, levert u informatie op een presenteerblad aan. Professioneel? Absoluut, maar nog leuker om te doen!

  WAT DE GEOiD SOFTWARE SUITE U BIEDT

  • Intuïtieve werkwijze;
  • MS Windows XP looks en feel;
  • Navigatiedeelvenster à la MS Outlook;
  • Project georiënteerd;
  • Import van bmp, jpeg, plt, pdf, 2- en 3D dxf, dwf of dwg formaat tekeningen;
  • Meten met de muis op uw beeldscherm;
  • Geavanceerde meetstaat waarin de hoeveelheden getoond worden inclusief de dynamische koppeling met de grafische objecten;
  • GEOiD-Menu voor versnelde bediening van (meet)functies;
  • Uitgebreide filter, sorteer en totaliseermogelijkheden;
  • Presentatiemodule om grafische en hoeveelhedeninformatie overzichtelijk op één A-4tje te kunnen weergeven;
  • Opslag als MS Excel werkmap;
  • Opslag als DXF of DWG bestand;
  • Aansluitmogelijkheid voor de GEO:LAT digitizer om ook vanaf papieren tekening te kunnen meten
  • GEOiD-Viewer t.b.v. het definiëren, verzenden en uitpakken van Webprojecten.
  • Taalkeuze: Chinees, Engels, Duits, Frans, Nederlands en Spaans.

   

  Past onze spraakmakende GEOiD software ook u?

  GEO biedt u diverse mogelijkheden om te beoordelen of de GEOiD software inspeelt op uw dagelijkse praktijk. Zo kunt u de GEOiD software downloaden en gratis uitproberen, of u neemt deel aan een gratis informatieochtend of middag bij GEO waarin u vanaf uw eigen tekeningen werkt. Bel nu voor het maken van een afspraak met Spotts! Bouwkundig Adviesbureau BV op 076-5151292.

   

   

 • Bouwkundig advies nodig bij het bouwen van een huis of bedrijfsruimte? Bekijk de mogelijkheden ►

Calculeren draait om het maken van een begroting/raming zodat wij de bouwkosten voor uw project helder in beeld brengen en u optimaal adviseren.
                    
Hoeveelheden en kennis van bouwkosten (materialen, normen) zijn essentieel voor het maken van begrotingen. Door beide zaken juist te combineren ontstaat een nauwkeurige, betrouwbare begroting. Mede door gebruik van GEOiD kunnen we de hoeveelheden nauwkeurig bepalen. Tevens zijn wij geaccrediteerd dealer van GEOiD, de nieuwe manier van hoeveelheden bepalen.

Calculaties en ramingen voor elk bouwproject en voor iedereen!

Spotts! maakt calculaties voor zowel eenvoudige als complexe projecten. Van een dakkapel tot een modern winkelcentrum met bovengelegen woningen. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van bouwkosten in de industriebouw, woning- en utiliteitsbouw en (monumentale) renovatie.

Met Spotts! als uw specialist in calculeren bent u verzekerd van een onderbouwde begroting: de basis van een geslaagd bouwproject.

Elementenbegroting/-raming

Elementenbegroting/-ramingen zijn deterministische ramingen waarbij op de begroting elementenniveau wordt opgebouwd, bijvoorbeeld volgens de NL-SfB methodiek. Dit type ramingen kan heel grof worden opgezet op basis van kengetallen of juist gespecificeerd op elementenniveau. Als basis voor deze raming kunnen schetsen en aantekeningen dienen, maar ook geheel uitgewerkte plannen. De elementenraming is vooral bedoeld voor architectenbureaus, opdrachtgevers, projectontwikkelaars, adviesbureaus, in bouwteam en wooncoöperaties.
 

Directiebegroting/-raming

De directiebegroting/-raming hoort bij de definitieve ontwerpfase (DO) of besteksfase en kan worden uitgewerkt volgens STABU-codering of NL-SFB-codering. De begroting wordt op regelniveau gemaakt, gesplitst in de bestanddelen arbeid, materiaal en onderaanneming. De basis voor dit type begrotingen zijn technische omschrijving/bestekken, materiaalstaat, en constructie- en bouwkundige tekeningen.
De directiebegrotingen zijn vergelijkbaar met de inschrijf- of open begrotingen welke door de aannemer aangeleverd worden in de contractfase. Het verschil is dat er voor directiebegrotingen geen offerteaanvragen bij onderaannemers worden gedaan, deze worden ingeschat op basis van de marktkennis die wij in huis hebben.
 

Ramings- en begrotingssoftware

Spotts! maakt gebruik van diverse software (BouwCalc 6, BouwCalc 7 en IBIS-Trad 6.6) bij het maken van ramingen en begrotingen, deze kunnen wij ook omzetten naar andere software-extensies via een CUF-XML uitwisseling.

Logo BC 6Logo BC 7Logo IBISTRAD

Spotts Bouwkundig Adviesbureau

Spotts! Bouwkundig Adviesbureau B.V.
Postbus 2027
4800 CA BREDA
 
T: 076 - 7631474
E: info@spotts.nl
 
► meer contactgegevens